El Casteller
.cat

 

 

 

 

Inici

biografia

articles

art. sobre construccions humanes

personatges

altres agrupacions

publicacions

videos

massmedia

Josep Batet Llobera (a) Casteller

contacte

 

Premi periodístic
Joan Ventura Solé

creat per la Colla Joves Xiquets de Valls,
la colla liberal-republicana-progressista

 

Premi Isidre de Rabassó
 creat per la Colla Vella,
 la colla carlina

 

ciberquadern d'història

 

 


Link "el casteller.cat"

 

 

 

 

 

El Casteller, a la ràdio

 

El dia 10 de juny de 2016 es va dur a terme a La Violeta de Gràcia la presentació radiofònica de la lectura dramatitzada de l'obra titulada "El Casteller", escrita per Joan Climent Ferré i portada a terme a la ràdio per FES TA FESTA, una ràdio de cultura popular i tradicional.

 

Resulta que la Violeta de Gràcia va organitzar un acte on s'havia de presentar el llibre "Els Primers Castellers 1813-1851" a l'estatge social dels Castellers de la Vila de Gràcia. Aquest fet seria realitzat el 7 de juny de 2016, a les 8 del vespre. L'altre acte es tractava de portar a terme la lectura dramatitzada "El Casteller" pel dia 10 de juny, també a les 8 del vespre.

Doncs bé, ni l'un ni l'altre es van poder realitzar, perquè la Junta dels Castellers de la Vila de Gràcia es va tirar enrere. El motiu, una carta d'una colla vallenca carlina pressionant perquè no es portés a terme aquests dos actes. El que deia a la carta ens ho podem imaginar. De fet, van aconseguir el seu propòsit boicotejar l'acte, i no serà la primera ni la segona vegada que ho intenten, una d'elles a Terrassa a l'entitat Òmnium Cultural. L'organitzadora, La Violeta de Gràcia, havia cregut convenient que tractant-se d'un tema casteller seria adient que fos presentat al local dels castellers graciencs.

Aquest fet va arribar a la premsa:

En qualsevol cas, es va dur a terme igualment però a la mateixa entitat cultural organitzadora. Cal dir que, la forma de procedir de la colla Vella de Valls és habitual i no sorprèn a ningú. Tot el que cregui que li faci ombra o no sigui de la seva corda és vetat o desacreditat.

La solució va ser que es realitzaria tot al Centre de Cultura Popular La Violeta al cap de tres dies.

 

Arribats al 10 de juny de 2016 el Fes Ta Festa començava una nova aventura: L'enregistrament d'un dramàtic radiofònic a la Violeta de Gràcia amb públic titulat "El Casteller" amb les veus de Jesús Ventura, Antoni Serés, Amadeu Carbó i el mestratge de Pep Adell.

 

Josep Ma Adell , Amadeu Carbó, Jesus Ventura, Antoni Serés, Joan Climent, Josep Fornés.

Actors:
Amadeu Carbó és la Història

Jesus Ventura és Josep Batet Llobera

Antoni Serés és Salvador Batet Llobera

Presenta l'acte: Guillem Roma

Comencem:

j

P.S.

Aquest article esta dedicat a Jesús Ventura Bernet que va morir el 18 de maig de 2022. Creador i director del programa de ràdio Fes ta Festa va interpretar el paper de Josep Batet Llobera el dia que es va emetre la lectura dramatitzada.

setembre 2022jcf