El Casteller
.cat

 

 

 

Inici

massmedia

 

 

Premi periodístic
Joan Ventura Solé

creat per la Colla Joves Xiquets de Valls,
la colla liberal-republicana-progressista

 

Premi Isidre de Rabassó
 creat per la Colla Vella,
 la colla carlina

 

ciberquadern d'història

 

 

Link "el casteller.cat"

 

Presentació del llibre

Gabriel Baldrich i Palau (1814-1885)
Vida i fets d’un liberal polifacètic

 

 

.......................Cap de colla.....................................Capità General de Catalunya..................................Diputat........................

 

 

.............espasa de Baldrich.......................nínxol al cementiri de Madrid......................nínxol al cementiri de Madrid..................

 

Era el dia 15 d'octubre de 2010 quan a l'Ajuntament de El Pla de Santa Maria es duia a terme la presentació del primer llibre escrit pel vallenc Joan Climent Ferré. El llibre era presentat per l'alcalde Sr. Mateu Montserrat, la regidora de cultura, Sra. Lourdes Sarrà, l'editor, Albert Ribas i l'autor. El motiu de ser presentat al Pla de Sta. Maria va ser degut perquè en Gabriel Baldrich, de renom "Bieló" era fill d'aquella població.

l'Opció, 22.10.2010

El Vallenc, 22.10.2010

 

La segona presentació fou el 10 de desembre del mateix any a Valls, concretament a la Sala d'actes de la Colla Joves Xiquets de Valls per ser "Bieló" el tercer cap de colla d'aquesta agrupació, entre els anys 1852-1854 aproximadament.

 

 

La premsa vallenca així ho publicava(El Vallenc, desembre 2010)

 

Fotografies: Marc Lladó

1. Roser Llagostera, filòloga i l'autor

2. Gabriel Baldrich Realp, descendent directe d'en Bieló, Mateu Montserrat, alcalde de El Pla de Santa Maria, Josep Maria Cortès Artigas, president de l'entitat, Roser Llagostera, filòloga, i l'autor.

3. Part del públic assistent.