El Casteller
.cat

 

 

 

Inici

massmedia

 

Premi periodístic
Joan Ventura Solé

creat per la Colla Joves Xiquets de Valls,
la colla liberal-republicana-progressista

 

Premi Isidre de Rabassó
 creat per la Colla Vella,
 la colla carlina

 

ciberquadern d'història

 

 

Link "el casteller.cat"

 

Joan Moncusí, Gabriel Mestieri i Joan Climent

en representació de la Colla Joves Xiquets de Valls homenatjant al fotògraf vallenc Francesc Català i Roca

el 1997

Amb motiu del 75 aniversari del prestigiós fotògraf Francesc Català i Roca el Museu de Valls li va retre homenatge. Aprofitant l'avinentesa, la Colla Joves Xiquets de Valls per mitjà de tres membres de la Junta Administrativa, en Joan Moncusí, en Gabriel Mestieri i en Joan Climent va voler retre també un petit homenatge a la seva trajectòria com a fotògraf de prestigi i vallenc universal. La fotografia que apareix en el setmanari El Pati, el dia 6 de març de 1998 correspon al moment en que se li fa entrega del llibre "Història Gràfica de la Colla Joves Xiquets de Valls" realitzat per Marius Martín Caballero el mes de juny de 1997.

A la fotografia de color realitzada per Paquita Trenchs pertanya al moment en què Francesc Català i Roca reb el llibre de mans del qui subscriu juntament amb en Gabriel Mestieri i Joan Moncusí en presència del seu germà en Pere Català i Roca i d'altres persones convidades a l'acte.

Com podem observar a la notícia de la premsa realitzada per la periodista Anna Estallo, un any després d'aquella efemèride, Francesc Català i Roca moria inesperadament als 75 anys d'edat víctima de la seva delicada salut.